Søke lån i flere banker

Søke lån i flere banker

De fleste har fått med seg at det har blitt langt enklere å søke om forbrukslån, etter at internettet gjorde sitt inntog i de norske hjem. Det de fleste ikke har fått med seg, er de nye låneformidlerne som gjør det superenkelt å søke lån i flere banker. I stedet for å opprette en brukerkonto og fylle ut dine personalia hos flere forskjellige banker, så kan du gjøre det på ett og samme sted, og bare sette deg tilbake i godstolen mens du venter på at bankene konkurrerer om deg.

Slike lånetilbydere har gjort det både enklere for Ola Nordmann – og ikke minst billigere – å søke om lån i flere banker. Tjenesten er kanskje mest effektivt for de som er usikker på om søknaden vil bli innvilget eller ikke, slik at slipper å søke alt for mange ganger og kaste bort verdifull tid. Samtidig vil de forskjellige bankene se hva konkurrentene tilbyr, slik at de kanskje prøver å matche dem. De ønsker tross alt at du skal bli kunde hos dem, så dette er bare en vinn-vinn-situasjon for deg uansett hvordan man vrir og vender på det!

Hvorfor søke lån i flere banker?

Søke lån i flere bankerSelv om du er sikker på at du får søknaden din innvilget hos den ene banken, så vil det uansett være gunstig å bruke en låneformidler som Lendo eller Penger.no. Da kan du selv bestemme hva det beste lånetilbudet er, sannsynligvis det som gir deg lavest rente og mest penger uten å koste deg ekstra. Å søke lån i flere banker er samtidig veldig tidssparende, ettersom du bare behøver å fylle ut dine personalia en gang. Det koster heller ikke noe, slik at det egentlig ikke burde være noen ulempe for noen.

Tilbudene du mottar er helt uforpliktende, og du kan takke nei til alle dersom ingen falt i smak. Dette gir også en enkel mulighet til å sammenligne lån fra flere banker, noe man alltid burde gjøre dersom man vurderer å ta opp forbrukslån.

Hvordan søke lån i flere banker?

Det er svært enkelt. Så lenge du vet hva du heter og hvor du bor, så ordner resten seg stort sett automatisk. Mye av inntektsdataene dine blir hentet direkte fra Skatteetaten, så hos noen banker behøver du ikke en gang tenke på dette. Besøk en av de mange låneformidlerne i dag, og se hvor enkelt det er å søke lån i flere banker. Men før du vurderer å søke, burde du lese avsnittet nedenfor for å finne ut om du matcher kravene som bankene har.

Man må for eksempel være over 23 år hos de fleste bankene, men enkelte har også gitt ut lån til 18-åringer. Videre så er det viktig at du ikke har betalingsanmerkninger, og er norsk statsborger. Til slutt vil også inntekten din være avgjørende, der flere banker krever at du tjener minst 200 000 kroner i året, mens andre bare har et krav om at du har en liknet inntekt, altså at du har betalt skatt i det foregående året.