Rimelig lån

Søk om et rimelig lån

Lån kommer i alle slags størrelser, og når man først skal ha et lån bør man definitivt gå for et rimelig lån, et som er så billig som overhodet mulig. Det spiller ingen rolle hvor du låner pengene fra, for pengene er verdt like mye uansett om du betaler 15 % rente eller 25 % rente, så det lønner seg alltid å velge den aktøren som gir deg det beste tilbudet.

Når man vil ha et rimelig lån bør man bruke god tid på å sammenligne de forskjellige aktørene som tilbyr lån, slik at man er sikker på at få det beste tilbudet. Det er flere titalls forskjellige låneaktører her i Norge, og alle har sine egne priser og renter, og det kan faktisk være store forskjeller på dem. Heldigvis er det ikke så vanskelig å sammenligne de forskjellige aktørene, ettersom det finnes egne nettsider som har dette som sin spesialitet. Slik kan du enkelt se hvilke lån som er billigst, uten å måtte gå inn på nettsidene til hvert enkelt lån. Når du har bestemt deg er det bare å klikke seg videre inn på nettsidene deres for å begynne søknaden.

Rimelig lånÅ søke om rimelige lån er enkelt, og tar ikke mange minuttene. Du trenger stort sett kun å fylle inn personalia, og bruke BankID for å identifisere deg. Etter at søknaden er levert må man vente på at långiveren skal gå over søknaden, og deretter får du beskjed om de vil innvilget lånet eller ikke. Dersom de innvilger lånet ditt får du et helt konkret tilbud med lånesum, rente og nedbetalingstid. Det er viktig å vite at det er denne summen som gjelder, ikke summene som sto oppgitt som priseksempler når du leverte søknaden. Grunnen er enkelt nok at de aller fleste låneaktører baserer renta på personlige betalingsevner, og dermed gir en unik rente til hver søker.

Når man skal ha et rimelig lån er det selvfølgelig viktig å vite hva man skal se etter. Lån som kan virke billigst ved første øyekast trenger ikke nødvendigvis å være det når man går litt i dybden, så det lønner seg å sette seg litt inn i det. Den største utgiften ved å ha et lån er selvfølgelig renta, og det finnes to typer rente. Først ut er nominell rente som forteller deg hvor mye du betaler i renter hvert år. Den andre renta heter effektiv rente og forteller hvor mye låner koster deg i renter og faste avgifter hvert år. Det betyr altså at den effektive renta gir deg totalkostnaden for å ha lånet i ett år, og er et mye bedre utgangspunkt enn den nominelle renta.

Hvor lang tid tar det å få rimelig lån?

Når man først skal låne penger vil man jo ha de så kjapt som mulig, men det er vanskelig å svare på nøyaktig hvor lang tid det tar med et rimelig lån, ettersom det avhenger av hvor man låner pengene. Et generelt svar er alt mellom 2 og 7 dager, mens det er aller vanligste å ha pengene fremme på konto etter 3-4 dagers tid. Det er sjeldent at man får pengene samme dag som man søker om dem, så det lønner seg alltid å være ute i god tid hvis man vil ha lån.