Refinansiering lån

Slik kan du spare penger med et refinansiering lån

Det er mange grunner til å ville ta et refinansiering lån, men den vanligste grunnen er som regel at man enten har alt for mange små forbrukslån, eller at renta på det forbrukslånet man allerede har er helt elendig. Bakgrunnen for hvorfor man vil ta det spiller egentlig ingen rolle, og i de aller fleste situasjoner er det mulig å spare noen slanter på å ta et refinansiering lån.

Refinansiering lån fungerer enkelt nok ved at man bytter bank, eller ber om et bedre tilbud fra banken man allerede har lån hos, og får et bedre tilbud. Det er faktisk ikke vanskeligere! Å bytte lånetilbyder er kjempelett, og tar ikke mange minuttene. Dersom man har flere forbrukslån kan veldig ofte lønne seg å samle dem sammen til ett enkelt større lån, og dermed øke nedbetalingstiden samtidig som man reduserer renta.

Men hva er egentlig er refinansiering lån, og hvordan fungerer det?

Refinansiering lån er en type lån som altså skal dekke annen gjeld, og gi deg en bedre rente og bedre avtaler på lånet. I seg selv er det ikke stort forskjellig fra et hvilket som helst lån, og du får fakturaer du må betale med renter og nedbetaling akkurat som vanlig. Forskjellen ligger i at når du søker om et refinansiering lån så får du ingen penger inn på kontoen din. Istedenfor vil de som tilbyr lånet ha betalingsfullmakt til å betale ned den gamle gjelden din for deg, og overfører pengene rett over på kontoene deres. Dermed blir du kvitt alt du skylder disse firmaene, og sitter igjen med kun én låneaktør du må forholde deg til.

Slik tar du et refinansiering lån

Refinansiering lånDet er faktisk veldig enkelt å ta et refinansiering lån, og det fungerer på omtrent samme måte som når man søker om et vanlig forbrukslån. Første steg er å velge hvor man skal søke om lånet. Også her er det store forskjeller mellom de billige og de dyre, og det er uten tvil lønnsomt å bruke litt tid på å lete opp de beste refinansiering lånene.

Selve søknadsprosessen er omtrent lik som med forbrukslån, men noen krever litt bedre oversikt over økonomien din, i tillegg til grundig informasjon om all gjelden din. Når søknaden leveres må man vente på svar, og her kan man forvente å måtte vente mellom et par timer og et par dager. På denne tiden skal noen gjennomgå søknaden din, og regne ut hvorvidt det kommer til å være lønnsomt å tilby deg refinansiering. Dersom du får et positivt svar får du vite hva slags tilbud de konkret har for deg, så regner du fort ut hvor mye du kommer til å spare på denne avtalen.

Dersom du ønsker å ta en refinansiering hos långiveren du allerede har lån hos kan det ofte gjøres enda enklere. Noen ganger trenger man ikke mer enn en telefonsamtale for å senke renta. Det høres nesten for godt ut til å være sant, men det er det faktisk ikke. Det er likevel ikke alle som får mye lavere rente av å ringe inn, men det er godt mulig dersom du har vært flink til å betale ned på lånet, og dermed har en lavere totalsum. Ofte kan det også lønne seg å be om tilbud av andre aktører, og «true» dem med at du vil skifte over dersom de ikke gir deg lavere rente.