Penger på dagen

Kan man låne penger på dagen?

Det er mange situasjoner hvor det er nødvendig med litt ekstra penger på dagen, men kan man virkelig låne penger på dagen?

Når man vil låne penger på dagen må man først og fremst finne en långiver. Det er viktig å bruke litt tid på å finne en god en, ettersom det er store forskjeller i både pris og hvor lang tid de bruker på å betale ut pengene. Dersom man kun trenger litt penger bør man vurdere et smålån fremfor et vanlig forbrukslån. Dette er altså et mindre lån hvor man låner alt mellom 500kr og 10 000kr, og betaler tilbake det man skylder på et par-tre måneder. Fordelen med denne typen lån er at smålån er kjent for å være veldig raske til å betale ut, noe som er en gigantisk fordel når man trenger penger på dagen.

Penger på dagenNår man har funnet en god långiver som skryter av rask utbetaling er det bare å begynne å søke. Det er veldig enkelt å søke om lån, og mange krever kun personalia. Vanligvis tar forbrukslån en kredittsjekk av søkeren før de innvilger lån, noe som betyr at de bruker en datamaskin til å sjekke over alt av betalingsevnene din. Dette tar selvfølgelig litt tid, men mange som tilbyr smålån dropper denne sjekken, ettersom de har lav risiko med lånet uansett.

Dersom låntilbyderen dropper kredittsjekken er det en god sjanse for at du får svar på hvorvidt du får lånet eller ikke med det samme. Det betyr at du kan velge å godta avtalen de tilbyr deg uten å måtte vente på svar, og det hele går dermed mye raskere. Når du godtar tilbudet de sender deg vil lånet bli aktivt, men det tar enda litt tid før pengene er fremme på brukskontoen din.

I Norge har vi nemlig et litt dumt banksystem som gjør at det tar litt tid å overføre penger fra en konto til en annen. Som regel er det slik at penger som blir overført først kommer frem til mottakerens konto neste morgen, noe som er veldig dumt når man trenger penger på dagen. Det er dessverre veldig lite å gjøre med dette, selv om det hender at man har flaks og mottar pengene kjappere.

Kort oppsummert er det altså vært sjeldent at man får pengene over på kontoen sin samme dag som man søker om dem, selv om det kan hende. Dersom man trenger pengene til å betale en faktura med snarlig forfall pleier sjeldent et par dagers utsettelse å spille noen stor rolle, spesielt om du ringer inn og sier ifra først.

Dette bør du tenke over før du skal låne penger på dagen

Det er alltid veldig lurt å tenke seg om både to og tre ganger før man låner penger på dagen, uansett om det bare er snakk om noen tusenlapper. Det er jo slik at alle pengene man låner skal betales tilbake før eller siden, i tillegg til at man må betale renter og avgifter på lånet. Dersom man har veldig lite penger kan man i verste fall sette seg i en enda dårligere posisjon ved å låne penger man ikke har råd til å betale tilbake, og derfor er ikke lån noe som passer for alle.

Dersom du vet at du kommer til å klare å betale tilbake lånet er det derimot ingen problemer med lån, men det er viktig å være klar over hvor mye det faktisk kommer til å koste.