Lån uten kredittsjekk

Lån uten kredittsjekk

Hvis man tidligere har slitt med å betale ned forbrukslån og kredittkort, så er sjansen for å ta opp nye lån minimal. Hvis man misligholder en slik avtale med en bank, så tar det ikke lange tiden før man får betalingsanmerkninger knyttet til navnet sitt, og eventuelle inkassosaker. Alt dette lagres i databaser som bankene har tilgang til, og de kjører en sjekk av dette når de mottar nye søknader om lån. Dermed er det svært vanskelig å få et lån uten kredittsjekk, men som vanlig er det ingen regel uten unntak.

Hvorfor får jeg ikke lån uten kredittsjekk?

Lån uten kredittsjekkIngen av tilbyderne vil gi deg et lån av større størrelse uten å gjøre en kredittsjekk på deg, så dette kan du egentlig bare legge fra deg. Men det finnes smålån som du faktisk kan få grep om, noe du skal lære mer om senere i artikkelen. Grunnen til at bankene ikke kan tilby lån uten kredittsjekk, er for at risikoen er for stor. Et forbrukslån krever ingen sikkerhet, og derfor må banken på en eller annen måte sikre seg at de får tilbakebetalt pengene de låner ut. Dette gjør de blant annet ved å kjøre en sjekk av dine bakgrunnsopplysninger, samtidig som de kontrollerer inntektstallene dine fra Skatteetaten og så videre.

Dersom du har en betalingsanmerkning, så vil den forsvinne fra navnet ditt etter noen år. Dermed kan du søke på nytt, men nærmest ingen banker i Norge vil låne ut penger til en som ikke har gjort opp gjelden sin. Derimot kan du søke om refinansiering hos noen, men da får du ikke disponere lånet selv. Disse pengene må du bruke på å bli kvitt gammel gjeld, og på den måten kan du sikre deg mot flere betalingsanmerkninger og inkassosaker, samtidig som du blir gjeldfri tidligere og kan søke om nye lån. Flere banker tilbyr dette nå, og slike lån gir deg oftere en gunstigere rente enn hva vanlige forbrukslån kan tilby.

Disse lånene er uten kredittsjekk

Selv om vi til nå i artikkelen har vært veldig bastant på at man ikke kan søke om lån uten kredittsjekk, så er det faktisk mulig. Du kan dog ikke låne store summene, for her er det snakk om såkalte «SMS-lån» der den maksimale lånegrensen er på 5000 kroner. Tar vi for eksempel lånet fra Folkia, så holder det å sende en tekstmelding med dine opplysninger, før pengene tikker inn på konto kun noen timer etterpå. Dette kan være en rask nødløsning for de som ikke får godkjent kredittsjekken, men husk bare at du ikke vil ha flere betalingsanmerkninger til navnet ditt.

Slike lån har man veldig enkel tilgang til, men det er viktig å tenke på konsekvensene. Renten blir etter bare en måned veldig høy, slik at et lån på bare noen tusenlapper kan komme til å koste deg det dobbelte i renter og gebyrer bare etter noen måneder. Det er altså viktig å være disiplinert dersom man vil søke om slike mikrolån, og ha en plan for nedbetalingen.