Lån til studenter

Slik fungerer lån til studenter

Det er mange som sliter med å få endene til å møtes når de studerer, og dermed ender opp med å måtte droppe studiene for å kunne ha råd til å komme seg gjennom hverdagen. Det finnes flere løsninger på problemet, og to gode muligheter er å få seg en deltidsjobb ved siden av studiene, eller ta opp et lån for å hjelpe til.

Lånekassen sitt lån til studenter

Det finnes flere typer lån for studenter. Det mest populære alternativet er et studentlån fra Lånekassen. Dette er helt genialt, og alle som studerer bør definitivt ta opp dette lånet. Det gir deg nemlig rentefritt lån så lenge du studerer, og etter endt studietid er det svært gunstig rente. Dette lånet er langt bedre enn noen annet lån, selv boliglån, og grunnen er at det er en slags støtteordning fra staten.

Det er likevel noen ulemper med et studielån fra Lånekassen. Det største problemer er at det er en grense på hvor mye man kan låne. Et fullt lån gir typisk rundt 7 000kr i måneder når man studerer, og ingenting i løpet av sommerferien. Det er jo et stort problem, for alle som leier leilighet i Oslo, Trondheim eller Bergen vet kjempegodt at det er alt for lite penger.

Andre lån til studenter

Lån til studenterSom vi nevnte ovenfor får man heller ikke utbetalt studielån i sommerferien, noe som er problematisk for de aller fleste. Det er jo ikke slik at man kan slutte å betale regninger eller husleie bare fordi man ikke får lån fra Lånekassen mer. Svaret for de aller fleste er å ta en sommerjobb, men problemet her er at pengene fra denne jobben ofte ikke blir utbetalt før langt ut i august. Et triks mange benytter seg av er å ta opp et lån til studenter i mellomtiden, og dermed ha penger hele tiden. Når de får utbetalt pengene fra lånet kan de bruke det til å betale regninger, og så betaler de tilbake hele summen når de får pengene fra sommerjobben. Ganske smart! Det trenger heller ikke å koste all verdens i renter, ettersom man bare har lånet i to-tre måneder før man kvitter seg med det.

Det er selvfølgelig også mulig å ta forbrukslån eller andre lån til studenter mens man allerede får utbetalt lån av Lånekassen, men husk at alle pengene som lånes skal betales tilbake. Dersom man ikke har noen fast inntekt kan det være svært vanskelig å skaffe disse pengene, noe som kan ende opp med skyhøye gebyrer.

Veldig mange studenter opplever også at det er veldig vanskelig å få innvilget lån. Grunnen er enkelt nok at de fleste har en inntekt som er for lav for de fleste lånselskapene, og får dermed blankt avslag på søknaden. Dessverre er det veldig lite man kan gjøre for å omgå dette problemet, men det er selvfølgelig mulig å søke videre hos andre som tilbyr lån. Dersom man rett og slett ikke får innvilget lån fra noen av de store aktørene er det mulig å søke om et minilån. Disse ligger typisk på alt mellom 500 og 10 000kr, og har veldig kort nedbetalingstid. Det er genialt dersom man trenger litt ekstra på starten av skoleåret, for eksempel til å kjøpe inn bøker, eller møbler til hybelen, men blir veldig fort dyrt om man ikke betaler tilbake i tide.