Kredittkort cashback

Hvordan fungerer kredittkort cashback?

Kredittkort cashback er en av de største fordelene med å bruke kredittkort i forhold til vanlige bankkort, og det er faktisk veldig mye penger å spare hvis man bruker det riktig. I bunn og grunn er kredittkort backback et system som lar deg få tilbake penger når du handler hos bestemte forhandlere. I motsetning til rabatter trekkes ikke pengene fra i kassen, men istedenfor betaler du full pris på produktet, så får du pengene igjen i form av avslag når du betaler fakturaen for kredittkortet.

Kredittkort cashbackHvor mye man får i cashback avhenger stort fra de forskjellige kredittkortene og de stedene og nettbutikkene man får cachback hos, og kan ligge på alt fra et par prosent, til så mye som 50 %. Det sier seg selv at man ikke får all verdens rabatt på varer som mat og dagligvarer, mens man kan få mye mer på ting som selges med et godt overskudd. Visse butikker gir også faste rabatt, som for eksempel minus 50kr på kjøp av visse varer, mens de fleste gir en fast prosentverdi i cashback.

Visse kredittkort har avtaler med flere hundre forskjellige norske nettbutikker, og da kan man kjøpe alt fra sko til printerblekk og få god cashback på det. Det som er viktig å vite om disse avtalene er at de ofte krever at du klikker på linker til nettbutikkene fra nettsidene til de som har kredittkortet ditt, og at det derfor ikke holder å kun betale med kredittkortet for å få cashbacken. Grunnene til dette er litt kompliserte å forklare, men det er altså lurt å sjekke opp dette før man legger inn bestillingen.

Noen kredittkort, som Visa Flexi eller Bank Norwegian, gir deg rabatt på alle butikker. I deres tilfelle kan man knytte seg opp mot en bonusgruppe som lar deg få rabatt på alle sko, uavhengig av hvor man kjøper skoene. Dette er genialt for mange, for da slipper man å tenke på at plassen man skal handle er knyttet opp mot kredittkortet.

Hvilke kredittkort har kredittkort cashback?

Faktisk har de aller fleste kredittkortene avtaler som sikrer dem kredittkort cashback. Ofte er et kredittkort knyttet opp mot en viss kjede, og gir deg kun bonus om du handler i deres butikker, men gir ingenting om du handler hos en konkurrent.

Selv om de aller fleste kredittkortene tilbyr cashback i butikker, er det langt ifra alle som har et godt utvalg. Typisk er det noen kredittkort som har avtaler med mange store kjeder, og gir dermed mange gode muligheter for å få kredittkort cashback, mens andre kredittkort har avtale med én eller to kjeder, og det er ikke stort å hente med mindre du jevnlig handler i disse butikkene fra før av.

Kredittkort cashback på drivstoff

Kredittkort med cashback på drivstoff er kanskje mer kjent som bensinkort for oss nordmenn, og det er veldig populært blant alle som bruker bilen mye. Det er faktisk ganske mye penger å spare på å bruke cashback på bensin, og nesten alle de forskjellige bensinkjedene er knyttet opp mot et kredittkort. Det er altså ikke verre enn å bestille kredittkortet som gir deg cashback på der du allerede pleier å fylle bensin, så får du igjen penger hver gang du fyller. Det er også mulig å bruke bensinkortet når du fyller bensin, mens du bruker et annet kredittkort eller bankkort når du handler andre ting.