Billigste lånerente

Billigste lånerente

De fleste av oss vil komme i en situasjon i løpet av livet der vi trenger å låne penger, enten det er av en bank eller av nær familie og venner. I sistnevnte tilfelle behøver du neppe å tenke for mye på rentene, men dersom du skal søke om lån hos en bank så vil du sannsynligvis ha den billigste lånerenten. Det finnes mange forskjellige typer lån på markedet, og avhengig av hva du skal bruke pengene på, finnes det et lån tilpasset deg.

Lånene som har den absolutt billigste lånerenten, er studielån. Dette er et lån man kun kan søke om dersom man skal studere på høyere utdanning, det vil si etter fullførte videregående skole. På andreplass finner man boliglån, som alltid vil ha en relativt lav rente, ofte under fem prosent. Disse lånene kan kun brukes til kjøp av bolig, og man må stille med minst femten prosent av lånesummen i egenkapital. På tredjeplass finner man billån, som også har ganske så lav rente – spesielt dersom man finansierer deler av bilen selv.

Låne med billigste lånerente

Billigste lånerenteMed andre ord er det et av lånene ovenfor du skal se etter dersom du vil låne med billigste lånerente. Det finnes mange tilbydere av forskjellige lån, men den lånetypen du vil oftest støte borti vil være et forbrukslån. Disse lånene har en rente på 3-4 ganger så mye som et boliglån, men til gjengjeld så er de langt mer tilgjengelige og du kan bruke pengene på hva du vil. Samtidig som man kan si at disse lånene har en høy rente, så kan man også påstå at det finnes noen som er billigst blant disse.

Forbrukslån har ofte en såpass høy rente ettersom du ikke stiller noe sikkerhet til banken, noe du skal lære mer om senere i artikkelen. Hvis det uansett er et slikt lån du er ute etter, der du kan disponere pengene fritt, så må du sammenligne de forskjellige tilbyderne på markedet. Den effektive renten kan nemlig variere med opptil 10 prosentpoeng, noe som vil utgjøre en ganske så stor forskjell når gjelden skal nedbetales. Blant de billigste lånerentene vi har sett, så strekker renten seg ned mot 14 prosent, men vi har også sett tilfeller der den ligger godt over 20 prosent. Her er det med andre ord penger å spare så det holder.

Billigste lånerente uten sikkerhet

Alle forbrukslån er uten sikkerhet. Dette er en type lån som skal være lett tilgjengelig for folk, og man behøver ikke stille med egenkapital eller bolig som sikkerhet. Derfor blir renten høy, ettersom banken tar en kalkulert risiko. Hvor mye du får låne er nemlig avhengig av inntekten din, og denne vil også være med på å påvirke renten din. De som tjener mye og har god betalingsevne vil kunne få et ekstra god tilbud hos banken, mens de med en inntekt i grenseland vil risikere å få en enda dårligere rente enn først forespeilet.